معرفی وبلاگ
ما میتوانیم امام خمینی (ره)
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 67639
تعداد نوشته ها : 27
تعداد نظرات : 6
 حمايت از توليد ملي
Rss
طراح قالب
GraphistThem240

از ديدگاه اسلام، انسان آفريده شده است تا با كار و جد و جهد در زندگي دنيا، معاش خود را تأمين و زمين را آباد كند.
يكي از آيات قرآن كريم در مورد آفرينش انسان، سخن از آن دارد كه خداوند انسان را در زمين آفريد و او را به عمران و آباداني زمين مامور ساخت و بيكاري، تن پروري و تنبلي را نيز به شدت مورد نكوهش قرار داد.
در رواياتي از ائمه (ع) آمده است كه خداوند، انسان فارغ به معناي بيكار را مغبوض مي دارد و از روحيه كسالت و بيكاري نهي مي كند. بدبختي ها حاصل از بيكاري و باري بر دوش ديگران بودن است. از سوي ديگر كار براي تأمين معاش، معادل جهاد در راه خدا تلقي شده است. بر اساس آموزه هاي اسلامي كسي كه در طلب روزي حلال شب را خسته بخوابد، مثل كسي است كه شب تا صبح را به عبادت خداوند زنده نگه داشته است. اهميت توليد تا جايي است كه مقام معظم رهبري سال1391 را سال حمايت از توليد ملي نام نهادند. از اين رو ما بايد فرهنگ كار، توليد، ابتكار، جدوجهد و به معناي ديگر جهاد اقتصادي را سرلوحه فعاليت هايمان قرار دهيم، چنان كه در منابع غني ديني و معارف اسلامي نيز به اين مسئله سفارش شده است. به همين دليل بايد در اين سال ها با تلاش و ابتكار به سمتي حركت كنيم كه نيازهاي داخلي كشور، با توليدات داخلي برطرف شود.

نقش خديجه كبري(س) در پيشبرد اهداف مكتب اسلام و حمايت‌هاي مالي ايشان از اسلام و مسلمانان، نمونه واضحي از جهاد اقتصادي است كه با مرور زندگي و شخصيت ايشان، جلوه‌اي از بيست و چند سال حمايت بي‌دريغ از پيامبر اكرم(ص) در بحراني‌ترين دوران صدر اسلام روشن مي‌شود.
امسال سومين سالي است كه نام‌گذاري آن به نوعي با «مباحث اقتصادي» پيوند خورده است و اين نشان از اهميت توجه به حركتي اجتهادي در زمينه اقتصاد با رويكردي مبتني بر برخورداري‌هاي بومي و ملي دارد. در تاريخ اسلام، حضرت خديجه(س) به عنوان حامي اقتصادي مكتب اسلام، همواره مورد توجه بوده است و حمايت‌هاي مالي او از اسلام و مسلمانان، نمونه واضحي از جهاد اقتصادي است كه با مرور زندگي و شخصيت ايشان، جلوه‌اي از بيست و چند سال حمايت بي‌دريغ از پيامبر اكرم(ص) در بحراني‌ترين دوران صدر اسلام روشن مي‌شود.

متن كامل در ادامه ي مطلب

قرآن و جهان بيني اقتصادي

جهان بيني اصلي است كه در تمامي علوم و دانش و ديدگاه بشري ديده مي شود. تمامي اديان و علوم هر كدام مكتب ها و ديدگاه هاي متفاوتي دارند كه در آن جهان بيني خاصي مطرح گرديده است. در قرآن جهان بيني خاصي وجود دارد كه هدف و اصول آن با ديگر اديان و علوم تفاوت بارز دارد. در اين ميان قرآن با علوم مختلفي چون اقتصاد، سياست، مديريت و... وجوه تمايز و اشتراك دارد. رابطه قرآن و علوم بشري بيش از همه به تبيين جهان بيني آنها مرتبط است.           بنابراين از مهمترين زمينه هاي اثر بخشي قرآن در اقتصاد، شناسايي اصول تكويني اقتصاد اسلامي از قرآن و سنت است. اصل خالقيت و يگانگي آفرينش يكي از اين اصول مي باشد. در فلسفه و جهان بيني اسلامي، خداوند بر مخلوقات و جهان هستي خود اشراف و هدايت دارد. به عبارت ديگر خداوند در عين حال كه خالق و آفريننده است، رب نيز هست و بر امور و شئون بندگان خود نظارت و اشراف دارد. بنابراين انسان را رها شده نمي توان تصور كرد كه رابطه اش با خداوند قطع شده باشد. در قرآن آمده: "الا له الخلق و الامر تبارك الله ربّ العالمين". بر اساس يگانگي خداوند و اصل توحيد، وابستگي متقابل نظام آفرينش به اراده و  خواست الهي اثبات مي شود، در واقع اصل توحيد به طور تكويني نشان دهنده جاذبه و همرنگي و همبستگي ميان مخلوقات، بويژه انسان ها است. تنها خالق جهان هستي و انسان ها خداوند بوده و چرخش نظام هستي و امور زندگي انسان ها تحت اراده اوست. اصل دوم مالكيت مطلق خداوند مي باشد. بر اساس جهان بيني اسلامي مالكيت عالم هستي از آن خداست. ولله ما في السماوات و ما في الارض". خداوند كه خالق و آفريدگار موجودات و جهان است و مالكيت آنها نيز با خداست. اين نوع مالكيت مطلق مي باشد. سومين اصل هدفداري آفرينش در خلقت جهان و انسان است. آفرينش آسمان و زمين و هر چه در آن است بر اساس حق مي باشد: "و هو الّذي خلق السّماوات و الارض بالحقّ". خداوند از آفرينش آسمان ها و زمين هدف و انگيزه اي معين داشته است و خلقت جهان عبث و بيهوده نبوده است و خداوند از آفرينش و خلقت انسان ها هدف خاصي داشته است


متن كامل در ادامه ي مطلب

X